lauantai 13. huhtikuuta 2013

Seinäruususta keskipisteeseen

Muistan sen ensimmäisen kerran, kun menin noin kaksi vuotta sitten piiiiitkästä aikaa perinteiselle aerobic-tunnille. Valitsin paikan takarivistä, koska tiesin, miten tulee käymään. Jumpan vetäjä oli kuivaksi "näännytetty" mies, sellainen kuivan kesän orava. Jumppa alkoi ja toivoin jo ensimmäisen biisin aikana, että se olisi viimeinen. Olin aivan solmussa. Kun toiset hyppivät vasemmalle niin minä sinkoilin oikealle. Kädet huitoivat ihan eri tahtiin kuin muilla. Kyttäsin kelloa ja etsin pakotietä. Samalla yritin rimpuilla muiden tahdissa. Häpesin, takarivissäkin. Vannoin etten ikinä enää mene kyseiselle tunnille, siis perus aerobiciin. Enkä muuten ole mennyt! Enkä mene!Järkytyksestä toipumiseen meni puolisen vuotta. Sitten rohkaistuin ja menin kokeilemaan supersuosittua zumbaa. Ihastuin ja jäin koukkuun. Alkuun heilutin peppua takarivissä tai seinän vieruksilla niin, että mahdollisimman harva näkisi. Pian kuitenkin tajusin, että MINÄHÄN OSAAN! Koreografia olikin paljon helpompaa kuin aerobicissa eikä zumbassa tarvinnut muistaa pitkiä liikesarjoja. Vähitellen taitojen karttuessa hivuttauduin lähemmäs jumppasalin keskipistettä. Kummallista kyllä, halusin että minut nähdään! Nykyisin jumppatunneilla (Zumba, Fast-Fit-Fabulous, LoveTo Dance) "vakiopaikkani" on toiseksi etummaisessa rivissä ja lähes ohjaajaa vastapäätä. Siis keskipisteessä. Sitäpaitsi, keskeltä näkee parhaiten mitä ohjaaja tekee! :)

(kaikki kuvat netistä)

Rakastan rytmikkäitä tanssitunteja. Zumba on ykkönen, toisena tulee Elixian LoveToDance. Tämän kevään uutuus on Fast-Fit-Fabulous. Se ei ole tanssia vaan monipuolinen tunti, jossa kehitetään nopeutta, voimaa ja liikkuvuutta. Aluksi hiki pintaan, välissä lihaskuntoa ja lopuksi rentouttavat liikesarjat. Love it!

JOttei menisi nyt ihan pelkäksi puheeksi, niin lähdenpä tästä uhmaamaan tihkusadeta ja rynnistän salille treenaamaan. Huomenna sitten zumbaillaan!

Hopi-hopi, nyt ylös sieltä sohvannurkasta muutkin! ;)

AnuElina*


2 kommenttia:

 1. Saman saliketjun jäseneksi minäkin liityin.
  Ja myös tanssilliset jumpat ovat suosikkejani <3
  Zumbaa olen testannut -siellä takarivissä hytkytellen- ja myös tuo LoveToDance houkuttelisi. Pelkään vain, että siinä mennään jo megahaastaviin kuvioihin.. :o
  Liikunnallista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Eija! Mene vaan rohkeasti, ei ole vaikeaa! Siinä ei ole pitkiä liikesarjoja eikä vaikeita koreografioita. Yhtä helppoa kuin zumba. :)

   Poista

Ilahdun kovasti jos jätät kannustavia tsemppejä, hyviä treenivinkkejä tai rakentavaa kritiikkiä merkkinä vierailusta! Kiitos!