maanantai 27. toukokuuta 2013

Naisten Kymppi 2013

Nyt se on tehty! Osallistuin elämäni ensimmäiseen juoksutapahtumaan! Eilen Helsingissä juostiin 30. Naisten Kymppi, juhlavuosi siis kyseessä. Olimme pienellä työporukalla liikkeellä. Yhteensä osallistujia oli noin 20 000. Osallistujat jaettiin neljään lähtöryhmään: Juoksijat, hölkkääjät, kuntokävelijät ja kävelijät. Minä lähdin yhden kollegn kanssa juoksijaryhmässä, loput meistä hölkkääjissä ja kuntokävelijöissä. 

Juoksu kulki todella hyvin. Pidin huomattavasti tiukempaa tahtia kuin normaalisti juostessani, syketasoni liikkui 160-175 välillä, kun normalisti se on 140-155. Mutta tiukasta tahdista huolimatta ei ollut ollenkaan "veren maku suussa"-fiilistä, vaan meno oli aika kevyttä ja mukavaa. Iso apu oli juoksijaoukon voimassa, oli "pakko" mennä muiden tahdissa. Ja mikä parasta, sain ohittaa ison liudan naisia reitin varrella! Juoksuaikani oli 1h 3 min... toisin kuin sykemittarini ja Sports Tracker näyttä (laitoin kellon käymään jo pari minuuttia ennen starttiviivaa). Alkumatkasta oli niin paljon ruuhkaa, että ei päässyt vielä kunnolla vauhtiin, eka kilometri mentiin hitaasti hölkötellen. Sitten sain vauhdista kiinni kun porukka hajosi vähän ja loppumatkasta vauhtini selvästi vielä kiihtyi, koska halusin voittaa itseni ja saada hyvän juoksuajan. Kollegani joka otti heti alkumatkasta pienen etumatkan oli maalissa kaksi minuuttia ennen minua. Loput meidän porukasta tipahteli maaliin puolisen tuntia meidän jälkeen.
Reitti oli monipuolinen, oli maantietä ja hiekkatietä, ylämäkeä ja alamäkeä, metsää ja kaupunkimaisemaa. Sää suosi juuri juoksun aikaan, vasta myöhemmin iltapäivällä alkoi satamaan. Lämpötila oli sopiva ja navakka tuuli virkisti kivasti hikisiä lenkkeilijöitä. Hiki tuli ja kaloreita kului huikea määrä: 759!Tapahtuma-alueelta ostin SpiBeltin, jossa kulkee puhelin, avaimet, jne. kätevästi mukana lenkillä. Tämä "vyölaukku" ei heilu juostessa, vaan pysyy mukavasti vartaloa vasten. Suosittelen!

Maaliin tultuamme meille jaettiin ihanat ruusut ja lounasta. Pikaisesti popsittiin lounas ja suunnattiin kahden kollegan kanssa kotiini pesulle ja laittautumaan. Päivä nimittäin jatkui vielä yhteisellä ravintolaillalla. Söimme mahat pulleiksi Manalassa... siinä tuli sitten syötyä taatusta ainakin tuplasti se mitä lenkillä kulutettiin. Ja kyllä uni maistui hyvältä reippaan päivän jälkeen!

Ihan huippu päivä! Sovittiin, että tästä tulee meidän työporukalle perinne: Joka vuosi juostaan!
6 kommenttia:

 1. Mahtava juttu, oikein isosti onnea :)

  VastaaPoista
 2. Toisen blogisi puolelta tänne eksyin...
  Hieno suoritus kympin juoksu, onnea! Mä olen tänä keväänä saavuttanut myös tuon maagisen kympin rajapyykin. Pidemmät matkat saa omalta kohdalta olla, jalat ei kestä sitä rasitusta.
  Spibelt on ollut vuoden verran käytössä, erinomainen tuote - ei todellakaan heilu mihinkään suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit kurkkaamaan! :)
   Mä voisin "sitten joskus" kokeilla juosta myös puolikkaan, kokonaiset maratonit jätän ammattilaisille. Nälkä kasvaa syödessä, niinhä se taitaa mennä aika monessa asiassa. :)

   Poista

Ilahdun kovasti jos jätät kannustavia tsemppejä, hyviä treenivinkkejä tai rakentavaa kritiikkiä merkkinä vierailusta! Kiitos!