keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Vihreä vallankumous
Kerronpa vähän superdieetin ruokavaliosta (paljastamatta liikaa etten joudu hirsipuuhun), lähinnä sen vihreydestä. Dieetissä on sallittuja ainoastaan vihreät vihannekset. Kyllä, pelkästään vihreät. Ja niistäkin kiellettyjä pavut ja herneet, liikaa sokeria, you know. Eli jääkaappini vihanneshyllyt on täytetty mm. kesäkurpitsalla, keräkaalilla, parsakaalilla, kukkakaalilla (joo, se on valkoinen, mutta sallittu), kurkulla, vihreällä paprikalla, purjolla, tavallisilla sipuleilla ja erinäisillä salaateilla. Lisäksi ikkunalla kasvaa yrtit, tällä hetkellä basilika ja timjami. Pakastevihanneksiin en ole vielä sortunut, sillä tuoreet houkuttelevat huomattavasti enemmän.

Tämä vihreys on vaatinut hieman kekseliäisyyttä ruoanlaitossa. Salaateista tulee aika köyhän näköisiä, kun ovat niin värittömiä kaikessa vihreydessääm, mutta onneksi olen vähitellen keksinyt keinoja saada niihin edes makua, kun ei väreillä voi ilotella. Suurta vaihtelua salaatteihin ei oikein saa.
Parsakaali on tällä hetkellä suosikkini lämpimissä ruoissa, se sopii wokkeihin ja maistuu herkulta ihan höyrytettynäkin lihan/kanan kanssa. Pääasiassa olenkin väsännyt wokkeja ja salaatteja. Keittoja on vähän huono tehdä, kun ei saa käyttää liemikuutioita/kermaa/juustoa tms, joilla saisi makua ja koostumusta keittoon. Jokaisella aterialla (siis lounas/päivällinen) saa toki syödä "rehujen" lisäksi lihaa, kanaa, kalaa, katkarapuja tms, eli ihan maittavan ja ravitsevan aterian näillä aineksilla saa aikaan. Ja ehdottomasti pitää käyttää paljon mausteita: valkosipulia, inkivääriä, chiliä, pippureita, suolaa, yrttejä... Ja olenpa löytänyt kaupan hyllyltä muutaman sallitun maustesekoituksen ja -tahnankin, joilla saa itämaista ja meksikolaista makua ruokaan. Kivaa vaihtelua!


Voi olla, että tämän kuuden viikon vihreän vallankumouksen jälkeen ei parsakaalit, kurkut sun muut maistu hetkeen. Mutta nyt viherpiiperretään oikein antaumuksella!


*AnuElina


Ps. Paino jumittaa ja on taas jopa noussutkin. Se syö hieman motivaatiota, vaikka Fitfarmin foorumilla rauhoitellaankin, että painonnousu alussa on normaalia... No, saa nähdä...


2 kommenttia:

  1. Kiitos kun jaat näitä ajatuksiasi! Minuunkin on topakka esimerkkisi jo vähän purrut..tänä iltana kävin pitkästä aikaa Elixiassa :)

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti jos jätät kannustavia tsemppejä, hyviä treenivinkkejä tai rakentavaa kritiikkiä merkkinä vierailusta! Kiitos!