maanantai 31. maaliskuuta 2014

Superdieetti - vko 5 yhteenveto


Loppusuoralla ollaan, viimeinen viikko edessä. Muistan kun menossa oli päivä nro 2 ja mietin, että näitä on jäljellä vielä 40. Mietin miten tästä kurinalaisesta projektista selviän. Hyvin on selvitty. Parin ensimmäisen viikon haparoinnin jälkeen ruokavalioasiat alkoivat mennä rutiinilla, ei tarvinnut enää tarkistaa jokaista sallittua suupalaansa ohjepaperista. Ruokavaaka sen sijaan on ollut koko ajan käytössä ettei vaan tule syötyä liikaa/liian vähän. Aterioiden rytmittäminen on sujunut helposti. Välillä on ollut kamala nälkä, välillä on tehnyt tiukkaa syödä kaikki määrätyt ruuat. Isoja vaihteluita päivissä, mutta tiukkana on pysytty ja ohjeen mukaan menty. Hyvä minä!
Pitemmittä puheitta puntarille: kuluneen viidennen viikon tulos oli -300g (65,2kg). Hieman tietysti harmittaa, että pudotusta oli taas noin vähän. Ja erityisesti harmistusta lisää se, että viime viikolla parina päivänä se oli jopa alle 65kg. Mutta sen olen huomannut (ja sitä sanovat FitFarmin asiantuntijatkin), että treenipäivien jälkeen paino nousee, koska lihakset keräävät nestettä. Näinhän siinä on tälläkin kertaa käynyt, kaksi treenipäivää takana ja nyt turvottaa. Nuo matalimmat painot sain puntarilla lepo/lenkkipäivien jälkeen. Näin se vaan menee, pakko tottua tuohon painon heittelyyn. Onneksi suunta on kuitenkin kokonaisuudessaan menossa alaspäin.

Tämä viimeinen SD-viikko tulee minun kohdalla olemaan hieman typistetty, sillä näin alustavasti ajattelin, että lopetan dieetin torstai-iltana. Perjantaina on nimittäin edessä hautajaiset ja silloin olen antanut itselleni luvan poiketa dieetistä. Lisäksi viikonloppuun on suunnitteilla muutakin ohjelmaa (joka vaatii syöpöttelyä ja ehkä pari lasia kuohuvaa), joten ihan täysillä en voi diettiä loppuun asti viedä. Voi olla siis paras, että lopetan suosiolla kolme päivää aikaisemmin. Tietenkään tämä ei tarkoita sitä, että dieetti kokonaan loppuisi. Ei se voi loppua, sillä en ole vielä tavoitteessani. Viikonlopun jälkeen jatkan samalla ateriarytmillä ja aikalailla samanlaisella ruokavaliollakin. Muutoksen teen lähinnä hiilareiden suhteen, tuon ne takaisin ruokavaliooni. Ja nyt puhun siis hedelmistä, värikkäistä vihanneksista (ei pelkkää vihreää, jes!) ja aamupuurosta. Toinen pieni mutos tulee liikuntapuoleen. Nyt on vedetty salitreeniä neljästi viikossa, jatkossa vähennän sen kolmeen. Aerobinen treeni hoituu jatkossa juoksun muodossa (dieetillä vain kävelyä x4/vk) kolmesti viikossa. Onhan tuossakin ihan kivasti tavoitetta ja täytettä päiviin! :) Tavoitteena on siis pudottaa vielä kaksi kiloa, saada kroppaa tiukemmaksi ja päästä juoksussa kymppikuntoon. Naisten kymppi nimittäin lähestyy ja tavoite on kovempi kuin viime vuonna. ;)

Näissä ajatuksissa ja fiiliksissä lähdetään siis viimeiseen tynkäviikkoon! Tsemppiä mulle!!

*AnuElina


Ps. Tätä viimeistä SD-viikkoa sabotoi myös tämä ilta, koska osallistun työväenpiston "Libanonin raikkaat maut"-ruokakurssille (varattu jo joulukuussa, joten SD:stä ei ollut tietoakaan). Onhan minun pakko maistella keitoksiani...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti jos jätät kannustavia tsemppejä, hyviä treenivinkkejä tai rakentavaa kritiikkiä merkkinä vierailusta! Kiitos!